Kils AIK IK

ÖVERTIDSFÖRLUST IGEN!

Det vill sig inte för Hallsberg!
Återigen blir det en övertidsförlust och den här gången mot Kil.
Kil inleder matchen bäst med hög skridskoåkning och precisa passningar och kan ta ledningen med 0-1 i powerplay efter 11.53
Hallsberg jobbar sig så sakteliga in i matchen men lyckas inte kvittera innan perioden är slut. Resultat och poäng går till Kil i den första perioden.
Den andra perioden blir mållös men med ett spelövertag för Hallsberg. Man skapar en hel del chanser men Kils målvakt storspelar. Många av skotten är dock lätta för denne jätte i målet, skott utan skyming som går rakt i magen tar han utan problem. Däremot är det ett problem för Hallsberg att trafiken framför mål saknas när skotten kommer.
Den tredje perioden inleds med en utvisning för Hallsberg efter 43 sekunder, en utvisning som laget dödar på ett bra sätt.
9.15 in i perioden kvitterar debutanten Liam Hjortsberg till 1-1 Ett riktigt snyggt mål där Liam går runt Kils mål och dunkar upp pucken i nättaket!
Lyckan blir dock kortvarig, Kil tar återigen ledningen bara 3 minuter senare i en kontring, Hallsberg slarvar med pucken i mittzonen och Kil kommer 2 mot 1 och kan ta ledningen.
Tiden kommer nu att gå väldigt fort och Kils målvakt forstätter att storspela. När klockan står på 18.40 tar Hallsberg timeout och man plockar även målvakten. Tekningen är i Kils zon och efter en massiv press med många spelare framför målet får man till slut in pucken till 2-2 Uret visar då 19.45 och vi går mot en förlängning.
Återigen blir det förlängning och spel 3 mot 3. Hallsberg inleder klart bäst och har puckkontroll men lyckas inte få in pucken till säsongens första seger. Kil avgör efter 4.18 i förlängningen och tar bonuspoängen.

Surt att återigen förlora i övertidsspelet men en poäng är bättre än ingen poäng alls.

Härnäst väntar Hällefors på bortaplan på onsdag och förhoppningsvis kommer säsongens första 3 poängar då.